25 Mart 2016 Cuma

''Arya 3 yaşında''


Doğumun dünyadaki cennetmiş,seni huzurla uyutan dualarım sana ninniymiş.Aile olmak sen demekmiş sen olmasaydın hayatımız bu kadar neşeli,mutlu ve yeniden çocuk olarak geçmeyecekmiş.Şimdilerde bize herşeyi sorman merak etmen bıcır bıcır konuşman bizim en büyük keyfimiz.Sen bizim dünyamız her geçen gün büyüyen gelişen bizden bir parçasın.Tabiki sana bağımlı değil ömrümüz boyunca bağlı yaşayacağız.Bugün senin doğum günün sen şuan hediyelerini açıyorsun paketinden çıkarıyorsun,aklında bir yere yerleştiriyorsun.İleriye dönüp anımsadığında o anları hatırlarken yüzün hep böyle gülsün.Ömrün hep o güzel anları anımsasın sen hep iyi ol ve sen hep deryakuzusu Arya olarak kal.Benim canım yavrum iyiki doğdun iyiki bizim kızımızsın seni çok seviyoruz..
25.03.2016
Ailem ve arkadaşlarım
Bu yıl ki doğum gününü Parti Ada'sında yaptık.Yazın başında keşfettiğimiz, zamanın nasıl geçtiğini anlamayadığımız sevimli ve sıcak bir yer. Arya'nın, öğretmenleriyle birlikte el becerisini geliştirdiği; "anne okula gidelim'' diyerek onun okula olan hevesini arttıran yer olan Parti Ada'sı çocuklarınızla güzel vakit geçirebilireceğiniz, çocuklarınızı bırakabileceğiniz ve aynı zamanda parti yapabileceğiniz bir yer. Böyle bir yer varken doğum gününü nerde yapsam diye düşünmeden gözüm kapalı onlara bıraktım herşeyi.Partinin yapıldığı ana yer olan üst katta öğretmenleriyle faaliyetler yaptığı masalar ve oyuncaklar var, alt katında ise oyun alanı.Bu güzel partinin ayrıntıları.
Herşey çok güzeldi Arya'nın hayallerinde ki gibi bir parti oldu.Arkadaşlarıyla çok keyifli bir gün geçirdi.İşte o anlar böyle karelendi.
Annem ve kızkardeşim..

9 Mart 2016 Çarşamba

Pırasalı Muffin Böreği

( 12'li muffin kalıbında bu malzemelerle 2 kez yaptım )

Malzemeler

*Yarım kilo yufka 
* Yarım kilo pırasa
* 1 tane havuç
* 2 çay kaşığı şeker
* 4 yemek kaşığı sıvı yağ

Sosu için
* 1 yumurta 
* 1 su bardağı süt 
* 1 paket kabartma tozu

Yapılışı
Pırasaları ve havucu küçük küçük doğra.Tavada şekeri karamelize et sonra doğradığın pırasa ve havuçları kavur pişir.Muffin kalıbını biraz yağla.Daha sonra yufkalarını küçük küçük parçala muffin kalıbına yerleştir sonra iç harcı koy üstünü tekrar yufkayla ört.Ayrı bir kapta yumurta,süt ve kabartma tozunu çırp.Muffin böreğin üstüne dökün 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin.

Afiyet olsun..