2 Aralık 2016 Cuma

Atıştırmalık Kızartma

Malzemeler 

Hamuru için;
* 1 yumurta 
* 1 yemek kaşığı yoğurt 
* 1 fincan sıvı yağ
* 2 çay bardağı un
* Tuz (göz kararı) 

Üzeri için;
* 1 patates 
* 1 yeşil biber (Çarliston biberi)
* 1 havuç

Arası için;
* 6 yemek kaşığı süzme yoğurt

Yapılışı
Hamur malzemelerini sırayla koyup elimizle karıştırıyoruz sonra yuvarlak şekiller veriyoruz.200 derecede 10-15 dakika pişiriyoruz.Küp küp doğradığımız patates,yeşil biber ve havuçlarımızı kızartıyoruz.Fırından çıkardığımız yuvarlak kalıplarımızın üzerine önce süzme yoğurdu daha sonra kızartmalarımızı koyuyoruz.

Afiyet olsun..


Yumurtalı Taze Fasülye

İlk başta kulağa biraz farklı gelse de yedikten sonra taze fasülyeye yumurta ne yakışmış diyo insan.Bu tarifi kayınvalidemden öğrendim.Onun tarifinde havuç yoktu ben havuçta ekledim.Bir de onlar genelde yufka yada lavaş arasına yumurtalı taze fasülyeyi koyuyor.Biz bazen öyle yiyiyoruz bazende yufkasız yada lavaşsız yiyiyoruz.

Malzemeler
* Yarım kilo taze fasülye 
* 1 tane soğan
* 1 tane havuç 
* 1 tatlı kaşığı domates salçası 
* Tuz (göz kararı)
* 2 yumurta
* Yufka yada Lavaş

Yapılışı
Soğanları ve havucu küçük küçük doğra tavada pembeleştir.Domates salçasını ve taze fasülyeyi koy kısık ateşte az suyla pişir.Piştikten sonra yumurtaları üzerine kır karıştır.Yufka yada lavaşa sarmak isterseniz öyle de muhteşem oluyo tercih sizin.

Afiyet olsun..