2 Aralık 2016 Cuma

Yumurtalı Taze Fasülye

İlk başta kulağa biraz farklı gelse de yedikten sonra taze fasülyeye yumurta ne yakışmış diyo insan.Bu tarifi kayınvalidemden öğrendim.Onun tarifinde havuç yoktu ben havuçta ekledim.Bir de onlar genelde yufka yada lavaş arasına yumurtalı taze fasülyeyi koyuyor.Biz bazen öyle yiyiyoruz bazende yufkasız yada lavaşsız yiyiyoruz.

Malzemeler
* Yarım kilo taze fasülye 
* 1 tane soğan
* 1 tane havuç 
* 1 tatlı kaşığı domates salçası 
* Tuz (göz kararı)
* 2 yumurta
* Yufka yada Lavaş

Yapılışı
Soğanları ve havucu küçük küçük doğra tavada pembeleştir.Domates salçasını ve taze fasülyeyi koy kısık ateşte az suyla pişir.Piştikten sonra yumurtaları üzerine kır karıştır.Yufka yada lavaşa sarmak isterseniz öyle de muhteşem oluyo tercih sizin.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder