Malzemeler
* Yarım kilo bakla
* 1 demet dere otu
* 1 yemek kaşığı şeker
* 1 orta boy soğan
* Yarım su bardağı zeytinyağ
* Tuz (göz kararı)
* 2 su bardağı su
* 4 yemek kaşığı un
* 1 küçük boy kırmızı soğan (üzeri için)
Yapılışı
Baklayı bir gece önceden soğuk su da ıslat.Soğanları küçük küçük doğra zeytinyağ ile pembeleşiyinceye kadar kavur.Sonra bakla,şeker,tuz,dereotunun yarısı üzerine 2 su bardağı su ekle suyunu çekene kadar pişir.Favanın sulu kalmaması için ayrı bir kasede unu azıcık pişen baklayla yavaş yavaş karıştır.Un baklayla özdeşince tencereye koy kıvamını iyice aldıktan sonra mikserle çek.Kaselere yerleştir.
Üzeri için
Yarım kalan dere otunu ve 1 küçük kırmızı soğanı küçük küçük doğra.Üstüne seri biraz da zeytinyağ gezdir.
Afiyet olsun..
Ellerinize sağlık, Güzel görünüyor.
YanıtlaSil