30 Ocak 2016 Cumartesi

Tavada soslu sünger kek

Malzemeler
* 3 Yumurta
* 1,5 su bardağı toz şeker 
* 1 su bardağı sıvı yağ
* 1,5 su bardağı süt
* 1 paket Kabartma Tozu
* 1 paket Vanilya 
* 1 paket Kakao
* 2 su bardağı un

Yapılışı
Şeker ve yumurtalar güzelce çırpılır.Daha sonra sıvı yağ,süt ve kakao eklenerek tekrar çırpılır.Bu karışımdan 1,5 bardak kadar ayrılarak tavaya alınır.Kalan kısmına un,kabartma tozu ve vanilya eklenerek çırpılır ve kek hamuru hazırlanır.Keki pişirmek için uygun bir tava tereyağı veya margarinle güzelce yağlanarak un serpilir.Kek hamuru tavaya boşaltılır.Orta ocak en kısık düzeyde açılır,aliminyum folya ocağın üzerine 4-5 kat olacak şekilde katlanıp yerleştirilir.Folyo sayesinde ateş doğrudan keke temas etmeyeceği için kekinizin yanması engellenecek ve daha sonra yavaş bir şekilde pişirebileceksiniz.Tavanın kapağı kapatılarak 45 dakika pişmeye bırakılır.Kek piştikten sonra soğumaya bırakılır.Ayırdığımız kakaolu sos içerisine 1 su bardağı süt eklenerek bir taşım kaynatılır.Tavadaki kek servis tabağına ters çevrilir,üzerine pişirilen sos gezdirilir.


Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder