25 Mayıs 2016 Çarşamba

Mercimek topları

Malzemeler
* 1 su bardağı kırmızı mercimek
* 2 su bardağı su
* 1 su bardağı ince bulgur
* 2 diş sarımsak 
* 1 adet limon suyu 
* 1 tatlı kaşığı domates salçası 
* 1 su bardağı zeytinyağı 
* Tuz
* Kimyon

Süslemek için 
* Susam 
* Çeri domates 
* Maydanoz

Yapılışı
Mercimekleri pişir,pişirdikten sonra ince bulgurları ilave et tencerenin kapağı kapalı şekilde 15-20 dakika dinlendir.Sarımsaklar küçük küçük doğranır ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavrulur.Salça,tuz ve kimyon ilave edilip 2-3 dakika daha kavrulur.Geniş bir kabın içerisine dinlenmiş mercimekler konur üzerine kavrulan sarımsak,salça,tuz ve karışımına limon suyu ilave edilir 15 dakika daha yoğurulur.Eller hafif ıslatılıp hazırlanan köfte harcından küçük parçalar alınır,yuvarlak şekiller verilir,susama bulanır.Hazırlanan mercimek topları servis tabağına dizilir yanına maydanoz ve çeri domatesle servise sunulur. 

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder